Text arkiv
Bild arkiv
Video arkiv
 
 
 
 
 
 
 
KUSK Nyhetsarkiv 2005
  Oktober 2005  
  Fredagen de 28/10 åker serielaget och tittar på Levade-showen i Malmö. En del andra medlemmar kommer också att åka dit. Ring till Levade och köp en biljett du också så träffas vi utanför bistron klockan 17.00 och äter lite mat innan. Showen börjar klockan 19.00. börjar klockan 19.00.   
     
  Augusti 2005  
 

Efter sommaruppehållet hälsar vi alla klubbmedlemmar välkomna till höstens aktiviteter. Anders har börjat med körträningenvarje måndag kvällstid med start 17.00 i Krapperupstäppan. Fyra måndagar framåt tränar vi utomhus, därefter börjar inomhusträningen i ridhuset i Björkeröd. Anders har fått många anmälningar till inkörning, så vi hoppas på fler körda ekipage till våren.

Serietävlingen äravslutad och tyvärr har KUSK´s ekipage endast kunnat deltaga i begränsad omfattning. Andra aktiviteter har kommit emellan men vi tar nya tag nästa år.

Den 17-18 september arrangerar veterantraktorklubben sin årliga uppvisning hos Zachovs. Även i år deltar KUSK med ett hästekipage som drar en hästvandring. 

Snart tar några från KUSK´s styrelse över skötseln av hemsidan. Som ni kanske har märkt har vi varit tvungna att stänga gästboken tillfälligt eftersom vi fått ovälkomna besökare.  Vi hoppas också att få in fler bilder från våra aktiviteter till hemsidan. Ett tips: Kullabergs islandshästar har med hjälp utav Lena Karlsson gjort en fantastisk bildsvit. Gå in på www.kullabergsislandshastar.com !

 
  Hästens Dag 2005 blev en succé! Mycket folk, bra uppvisningar, fint väder och god stämning gjorde att dagen blev lyckad. Naturligtvis kan allt bli bättre, men vi tror att vi hittat ett koncept som är värt att bygga vidare på. KUSK stod också som arrangör av serietävlingen den 3 juli. Även detta blev ett lyckat arrangemang.  
  Kusk har även i år ansvarat för parkeringen vid musikveckan på Krapperup. Allt flöt bra och eftersom vi höjt P-avgiften till 20 kr/bil gav det ett gott tillskott till kassan.  
  Nu gör vi ett uppehåll över sommarem och återkommer igen till hösten! Ha en riktigt skön och avkopplande sommar!  
     
  Juni 2005  
 

Minnesanteckningar förberedande möte inför Hästens Dag. 2005-05-17.

* Minnesanteckningar från mötet den 22 februari läses upp.

* Christine har ordnat högtalaranläggning. Lämnas i klubbstugan någon dag före den 26 Juni.

* Rep för avskärmning ska sättas upp så att publiken står på långsidan ab uppvisningsbanan.

* Invigningen av Hästens dag ska ske genom att inbjuden gäst från Höganäs kommun (förslag Anneli Sjöborg, kulturchef) körs in med hästekipage och förrättar invigningen.

* Som avslutning ska samtliga deltagare samtidigt in på banan.

* Uppvisningar förmiddagspass och eftermiddagspass:

 Tävlingsekipage islandshästar visar kadrilj. My och Caspar representerar klubben Ofeigur.

Lina rider uppvisning på nordsvensken Helge.

Kadrilj med fyra deltagare. Ponnier från Norrgårdens Ryttarförening. 

Voltige med stor häst. Norrgårdens Ryttarförening. 

Anders Jönsson kör uppvisning antingen dressyr, precision eller hinder.

Christine visar ridning med handhästar. Kullabergs islandshästar.

Ponnylekar gymhana.

Berit Sjögren visar American Curly Horse.

Lennart visar körning med nordsvenskar.

Caspar visar islandshäst i passgång.

Eventuellt tillkommer: visning av shirehästar, uppvisningav ryttarföreningen, Ingela Knutsson-Klitte visar trespann med russar.

Nelly håller i second-hand. Skall stå med på affischen. Ni som har saker att sälja ring Nelly på telefon 042-34 44 39.span>

Ett flertal utställare har anmält sitt intresse. Lista skickas ut när vi vet mer.

Sidoaktiviteter är bl.a. ponnyridning, prova på ridning, rundturer med häst och vagn. Eventuellt kommer agilitygrupp från Kennelklubben.

* Mötet tyckte det var viktigt att vi mitt på dagen hade en paus från uppvisningar. Detta för att utställarna skulle uppmärksammas.

* Lisa Larsson kan ej ställa upp som speaker eftersom hon då är i England och dömer. Thomas Burman tar tag i speakeruppdraget.

* Nytt möte för samtliga spikades till den 25/6 klockan 18.00 i Krapperupstäppan.

Det har hastigt bestämts att KUSK ansvarar för serietävlingen den 3 Juli. Tävlingsgrenarna är dressyr och maraton. För vidare information ring Anders på telefon 042- 35 79 45

Serietävlingen på Flyinge nyligen gick inte så bra. Systrarna Lindgren fick kämpa ensamma eftersom Lennarts lastbil lade av precis när han lastat för avfärd. Men vi kommer igen!

 
     
  Maj 2005  
 

Vår tävling den 15 maj är tyvärr inställd på grund av för få anmälningar. Vi återkommer i höst med ett nytt försök.

Träningarna för Anders forsätter i Krapperupstäppan måndagar 18.00 - 20.00. I samband med träningarna ordnar KUSK fika i klubbstugan. Välkomna dit även ni som inte tränar för Anders!

Fredagen den 13 maj kl. 17.00 träffas vi för en första arbetsträff. Vi ska städa klubbstugan, måla och kitta fönster, slå gräs m.m. Ju fler vi blir desto fortare går det...

Tisdagen den 17 maj klockan 19.00 träffas planeringsgruppen för Hästens Dag i klubbstugan. Vi kommer att bestämma tidsprogram m.m. för hästdagen. KUSK bjuder på fika. Serielaget är utsett och det blir samma deltagare som i fjol. Anders är lagledare och laget tränar måndagskvällar i täppan.

På vårt senaste styrelsemöte diskuterades om vi skulle ha en "köp och sälj" sida på vår hemsida. Vad tycker du? Skriv i gästboken och kom med synpunkter. 

 
     
  April 2005  
 

Propositioner för vår körtävling den 15 maj med delgrenarna dressyr och precision kan beställas hos vår kontaktperson Helena Törnblom. Gå in under fliken "kontakt". Anmälningstiden går ut den 30 april.

Lägg märke till att vi har prispengar för placerade i samtliga klasser.

 

Anders träningar börjar med banbyggnad i Krapperupsstäppan måndagen den 11 april. Samtidigt träffas deltagarna i KUSK:s serielag för planering. Därefter blir det träningskvällar fem måndagar i Ungers ridhus följt av träningar i

Krapperupsstäppan.

Lördagen den 4 juni har vi lånat ut Krapperupstäppan till Jaktvårdslaget i Kullabygden. KUSK kommer att ansvara för parkeringen.

Vid KUSK:s styrelsemöte den 6 april utsågs tre ungdomsstipendiater i föreningen. Det är medel från Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsens stipendium som nu delas ut. Stipendiaterna är Jenny Olofsson, Moa Lundgren och Minna Lundgren. De tilldelas vardera 1500 kr. Ett stort grattis från styrelsen!

Vi i styrelsen vill också påminna om att det går att ansöka om ungdomsbidrag hela året.

Planeringen av Hästens dag pågår för fullt och vi kommer att kalla samtliga deltagare till förnyad träff i början av maj.

 
     
  Mars 2005  
  Välkommen till vår nya hemsida! Från och med i år blir detta vårt sätt att nå ut till våra medlemmar och andra körintresserade. Vi kommer att dra ner på våra utskick av medlemsblad som skickas endast till dem som begär det. Vi ska försöka hålla hemsidan så updaterad som möjligt.

Lördagen den 5 mars hade vi vårt årsmöte på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Tack Happy för din trevliga visning av kulturhuset. På årsmötet fick vi följande styrelsesammansättning:

Ordförande: Lennart Olofsson
Vice Ordförande: Thomas Burman
Sekreterare och kassör: Helena Törnblom
Ordinarie ledamöter: Johnny Svensson, Nelly Olofsson, Happy Sandell, Eva Gottberg
Suppleanter: Anders Jönsson, Kjersti Svensson

Styrelsen träffas igen den 6 april hemma hos Happy.

Redan nu kan vi berätta att KUSK står som arrangör för en lokal, lätt tävling på Krapperup lördagen den 15 maj. Ingående moment blir dressyr och precision.

Hästens Dag blir söndagen den 26 juni på Krapperup.
 
Gilla KUSK       Följ oss på Twitter

Följ oss på Facebook Gilla KUSK  

Följ oss på Twitter
Följ oss på Twitter
 

 
Senast uppdaterad 2011-02-14       ©  Seouvent Konsult